erzurum peynir Arama Sonuçları


Erzurum peynir çeşitleri

Erzurum peynir çeşitleri

Erzurum peynir çeşitleri arasında, yüksek kalsiyum oranı ve lezzeti ile yer alan Erzurum civil peyniri ya da çeçil peyniri, yağsız ve lezzetli peynirler arasında yer alan sağlık açısından faydalı bir peynirdir.

4 Peynirli Tortellini Tarifi

4 Peynirli Tortellini Tarifi

Kıymalı tortellini görüntü ve tat itibarıyla Türk mutfağındaki mantıya benzerlik göstermektedir. Peynirli tortellini ise tamamen farklı bir tada sahiptir. Bu yazımızda size 4 peynirli tortellininin nasıl yapılacağını detaylarıyla aktaracağız

Beyaz Peynirli Akdeniz Salatası Tarifi

Beyaz Peynirli Akdeniz Salatası Tarifi

Hazırlaması en kolay salata türlerinden biri olan Akdeniz salatası, içerisinde barındırdığı taptaze sebzeler, bol bol peynir ve kokusuyla doğayı mutfağınıza taşıyan zeytinyağı ile tam bir lezzet şöleni sunuyor. Dilerseniz yaklaşık 15 dakika gibi bir sürede hazırlayacağınız ve muhtemelen saniyeler içerisinde yemek isteyeceğiniz Akdeniz salatasının tarifine göz atalım.

Peynir Altı Suyu

Peynir Altı Suyu

Doğal peynir üretimlerinde, kazanın dibinde kalan peynir suyu, peynir altı suyu olarak adlandırılır. Son derece besleyici ve iyi bir protein kaynağı olan peynir altı suyu hem doğal haliyle hem de toz halinde kullanılarak, birçok yiyeceğin içerisinde karşımıza çıkar

Lor Peynirli Sigara Böreği

Lor Peynirli Sigara Böreği

Zengin kalsiyum deposu olma özelliği ile dillere destan lezzetin tek bir peynirde vücut bulmuş hali olan lor peyniri bir tarifin içerisine giriyorsa, o tarif kesinlikle lezzetli bir yiyeceğe dönüşür. Biz de hem sabah kahvaltılarında hem ara atıştırma saatlerinde hem de beş çaylarında keyifle tüketebileceğiniz

Lezzetli bir tartışma: Mıhlama mı kuymak mı?

Lezzetli bir tartışma: Mıhlama mı kuymak mı?

Karadeniz yöresinin efsane lezzetinden bahsediyoruz ama ismi konusunda birtakım ihtilaflar da yaşanıyor. İşin aslı ,kuymak içeriğinde mısır unu oranı baskınken , mıhlama tarifinde ilk sırayı peynir alıyor..

Erzurum Lor Dolması Tarifi

Erzurum Lor Dolması Tarifi

Erzurum\'a ait en özel lezzetlerin başında gelen lor dolması , yeşilin beyazla sağlık içerisinde buluştuğu enfes tatlar arasındadır. Yapımı oldukça kolay bu dolmanın tarifini vermeden önce sizi uyaralım, bu lezzete doymak asla mümkün olmayacak.

Erzurum Küflü Peynir Faydaları

Erzurum Küflü Peynir Faydaları

Küflü peynir faydalı mıdır? Sorusuna verilecek en doğru cevap ise; uygun koşullarda üretilmiş küflü peynirlerin oldukça faydalı olduğudur. İçerdiği yüksek kalsiyum oranı, vitamin ve mineraller sayesinde, kemik sağlığının korunması ve güçlendirilmesi, bağışıklık sisteminin desteklenmesi konularında vücudumuza yardımcı olacaktır.

Peynirli Biber Dolması

Peynirli Biber Dolması

Sofranızın vazgeçilmezlerinden olacak: Peynirli Biber Dolması Tarifi Peynir dendiğinde aklımıza ilk olarak kahvaltılar geliyor. Peynir çeşitlerinin en çok tüketildiği öğünün kahvaltı olduğu doğru olsa da peynirlerin yemeklere de büyük bir lezzet kattığını unutmamak gerekiyor.

Erzurum Şavak Tulum Peyniri

Erzurum Şavak Tulum Peyniri

Şavak Peyniri, yolculuğuna koyun sütünün sağılması ile başlar. Ağaç ya da bakır kovalara sağılan sütler, bez torbalarda süzülerek kalaylı bakır peynir kazanlarına aktarılır. Bu aşamada süt pişirilmez. Erzurum Şavak peyniri,

Beş Çayında Peynirli Lezzetli Atıştırmalıklar

Beş Çayında Peynirli Lezzetli Atıştırmalıklar

Peynirlerle yapılabilecek tariflerde neredeyse hiçbir sınır yok. Salatalarda, ana yemeklerde ve hatta tatlı tariflerinde kullanılan peynir çeşitleri aynı zamanda lezzetli hafif atıştırmalıklar için de besleyici iyi birer alternatif olabilir. Hemen her peynir çeşidini anında şık bir ikrama dönüştürebileceğiniz birkaç basit peynirli aperatif tarifine göz atalım.